Indische evenementen
 

Benno is nog steeds bezig!

 

Beste mensen,

De nieuwe datum voor de "Ben Still Busy Party" is gepland op zondagmiddag 2 juni. Tijden worden nog bekend gemaakt. Dus gewoon de site in de gaten houden. Op deze dag zullen 4 of 5 bands o.a. Just us, Pre@up, Back line en ?,  weer belangeloos optreden voor het goede doel. N.l. Hulp bieden aan Depok. De bands worden later bekend gemaakt. Deze speciale dag mag je niet missen.

Beste mensen,

Velen van jullie weten denkelijk niet dat Benno meer dan 30 jaar geleden zijn 1ste Indische feestavond heeft georganiseerd. Dit was op 28 september 1985 in Lelystad, toen nog onder de naam Kota Serodja. Na deze feestavond volgden er meer. Over de opkomst op die avonden had Benno niet te klagen. De avonden waren regelmatig uitverkocht. Omdat Benno verhuisde naar Almere ging hij de feestavonden in Almere organiseren onder de naam “Sedap Malam” (in ‘The Lake’ 1994). Daar heeft hij het heel wat jaren met groot succes gedaan: elke feestavond waren er 250 bezoekers of meer. Benno kreeg, doordat hij altijd druk (lees busy) was met het organiseren van feestavonden, het organiseren van diverse zeskampen of ook nog andere activiteiten, de bijnaam “Busyben”. Daarbij moet niet vergeten worden dat hij deze activiteiten naast zijn gewone werk deed!! Door tijdgebrek in verband met zijn werk heeft Benno een aantal jaren geen feestavonden kunnen organiseren. Maar in 2011 heeft hij zijn moeder op haar sterfbed beloofd om weer feestavonden te organiseren met als doel dat een deel van de opbrengst van deze avonden ten goede komt aan zijn moeders geboortedorp “Depok”. Benno heeft daarom met anderen de stichting ‘Busyben’ opgericht om zich aan deze belofte te houden.

Inmiddels helpt de stichting een kinderopvang in Depok. Daar worden 16 kinderen opgevangen, variërend in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Daarnaast is er met het geld van de stichting ook hulp gegeven aan een gezin in een kampung, bestaande uit een man, zijn dove vrouw, hun dochter en hun kleinkind. Alleen de man heeft werk: het weghalen van onkruid in de kampung. U zult begrijpen dat dit werk weinig inkomen oplevert. Door het geld van de stichting is nu een deel van het plafond van hun huis, wat grotendeels kapot was, gerepareerd. Ze kijken nu niet gelijk naar de hemel. Hopelijk kan de stichting in de toekomst nog meer voor dit gezin doen om hun leven gemakkelijker te maken.  

 Al met al, Benno organiseert met plezier en heeft schik als de bezoekers het naar hun zin hebben.

Home.